Hollandse konijnen

Op onze dorpsboerderij hebben we een prachtige collectie dieren waarvan we hier graag wat van willen laten zien.

We hebben zes prachtige konijnen die het heerlijk vinden om aandacht te krijgen.

We hebben 6 zusjes die geboren op 30 mei 2022

Hoe groot worden Hollanders eigenlijk? In principe is het een klein, compact en schattig konijn. Toch zijn het geen dwergkonijnen. In tegenstelling tot de minikonijntjes, die maximaal twee kilo wegen, weegt een Hollander twee tot maximaal 3,25 kilo.

Wist je dat konijnen hele slimme diertjes zijn? Sommige rassen zijn zelfs heel goed te trainen. Je kunt ze bijvoorbeeld leren hun naam te herkennen en te komen als je ze roept. Ook hebben konijnen een heel goed geheugen.

Met dank aan Bugs Bunny, Nijntje, Stampertje en al die andere schattige tekenfilmkonijnen! En dat is niet helemaal onterecht, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat onze langorige huisdieren wel degelijk een brede waaier aan emoties ervaren en die ook kunnen uiten.

Ligt hij languit gestrekt op de buik, met de poten naar achteren, dan bedoelt hij dat hij zich relaxed en veilig voelt, dat hij ligt te rusten en nu liever even niet gestoord wil worden. * Ook languit op de zij liggen betekent dat hij zich veilig en prettig voelt.

Konijnen kunnen wel veel beter in schemer zien dan mensen kunnen. Ze zien als het schemert minder helder dan bij vol daglicht, maar nog steeds redelijk goed. Nu vraag je je misschien af of jouw konijn je helder kan zien, of alleen maar een grote, wazige vlek ziet? Een konijn ziet je niet zo scherp als je zelf ziet.