Alle reekalveren zijn geboren!

De eerste twee reekalfjes werden snel na elkaar geboren. Doordat er geen hoog gras was om de jongen in te verstoppen waren ze al snel zichtbaar voor het publiek. Het derde kalfje liet iedereen in spanning, maar ook deze is uiteindelijk gezond ter wereld gekomen en wordt goed beschermt door de moeder.

lees meer

Jonge pauwen

Ieder jaar worden er kuikens geboren, maar dit jaar hebben we ook twee pauw kuikens.

De pauw heeft de eieren uitgebroed op de hooizolder waar ze voldoende rust kon vinden, maar nu lopen ze de hele boerderij over achter hun moeder aan. Ze is apetrots op haar kroost en laat hen alle uithoeken van de boerderij zien.

lees meer

Wij gaan weer open vanaf 1 juli!

Goed nieuws!! Er wordt nog steeds nieuw leven geboren op de boerderij en we mogen weer open.

In verband met de corona maatregelen vragen wij u wel om uw handen te desinfecteren en om de 1,5 meter afstand regel in acht te nemen, maar onze jonge dieren zijn een bezoekje meer dan waard! Kijk voor de openingstijden op de website bij contact of klik op 'lees meer'

Tot snel!

lees meer

Appeltaart actie Jumbo Nieuwkoop

Wil jij ook Dorpsboerderij Nieuwkoop steunen?

Koop dan snel een appeltaart via http://www.taartactie.nl/nieuwkoop

Dan doneert Jumbo Nieuwkoop €3,- aan ons!

lees meer

Het eerste jonge hert is geboren

Normaal worden de jonge herten in het hoge gras geboren en blijven ze mooi verstopt, maar bij gebrek aan hoog gras hebben we dit jaar het eerste jong al kunnen spotten. Moeders houdt haar jong goed in de gaten, maar loop vooral langs om te kijken!

lees meer