Rabo-clubsupport

Bankier jij bij de Rabobank? Dan is er nu nog een manier waarop je Dorpsboerderij Nieuwkoop kunt steunen.

Via de volgende link kun je op ons stemmen: https://www.rabo-clubsupport.nl/groene-hart-noord/deelnemers

Namens de dorpsboerderij hartelijk dank!

lees meer

JUMBO Sponsoractie

De sponsoractie is weer begonnen en wij sparen mee!

Je mag zelf jouw sponservoucher aan ons doneren of je kunt de voucher in ons gele vogelhuisje stoppen. Deze hangt aan de binnenkant van het hek bij de ingang.

Namens de dorpsboerderij alvast bedankt voor jullie steun!  

Je krijgt de vouchers nog tot en met 27-10-2020.

lees meer

Dierendag 7 oktober 2020

De dorpsboerderij wil alle inwoners van nieuwkoop bedanken voor het stoppen met voeren over de hekken. De verboden te voeren bordjes riepen in het begin wat vragen op, maar de gezondheid van onze dieren is sterk verbeterd nu er meer controle is op wat zij dagelijks binnen krijgen.

Ook begrijpen wij dat dieren voeren ontzettend leuk is. Daarom willen wij jullie uitnodigen om woensdag 07-10-2020 tussen 14.00-16.00 uur langs te komen met groente/fruit om de dieren van een lekkernij te voorzien voor dierendag. Je mag ze zelf voeren!

De vrijwilligers zullen er zicht op houden wat er meegenomen wordt en bij grote hoeveelheden zullen wij het opslaan voor een volgende voerronde.

Heb je niets in huis dan is er op de boerderij wel iets te vinden om te voeren. Vergeet ook niet om je eigen huisdier op zondag 04-10-2020 eens extra te verwennen.

Voer Tip: wortels (varkens, herten, geiten en schapen), wortelloof (konijnen) tomaatjes (varkens, herten, geiten en schapen) , andijvie en gesneden witlof (watereenden) pompoen (kippen), mandarijn (eekhoorntjes) bloemkoolblad (geiten)

lees meer

Alle reekalveren zijn geboren!

De eerste twee reekalfjes werden snel na elkaar geboren. Doordat er geen hoog gras was om de jongen in te verstoppen waren ze al snel zichtbaar voor het publiek. Het derde kalfje liet iedereen in spanning, maar ook deze is uiteindelijk gezond ter wereld gekomen en wordt goed beschermt door de moeder.

lees meer

Jonge pauwen

Ieder jaar worden er kuikens geboren, maar dit jaar hebben we ook twee pauw kuikens.

De pauw heeft de eieren uitgebroed op de hooizolder waar ze voldoende rust kon vinden, maar nu lopen ze de hele boerderij over achter hun moeder aan. Ze is apetrots op haar kroost en laat hen alle uithoeken van de boerderij zien.

lees meer