Dierendag 7 oktober 2020

De dorpsboerderij wil alle inwoners van nieuwkoop bedanken voor het stoppen met voeren over de hekken. De verboden te voeren bordjes riepen in het begin wat vragen op, maar de gezondheid van onze dieren is sterk verbeterd nu er meer controle is op wat zij dagelijks binnen krijgen.

Ook begrijpen wij dat dieren voeren ontzettend leuk is. Daarom willen wij jullie uitnodigen om woensdag 07-10-2020 tussen 14.00-16.00 uur langs te komen met groente/fruit om de dieren van een lekkernij te voorzien voor dierendag. Je mag ze zelf voeren!

De vrijwilligers zullen er zicht op houden wat er meegenomen wordt en bij grote hoeveelheden zullen wij het opslaan voor een volgende voerronde.

Heb je niets in huis dan is er op de boerderij wel iets te vinden om te voeren. Vergeet ook niet om je eigen huisdier op zondag 04-10-2020 eens extra te verwennen.

Voer Tip: wortels (varkens, herten, geiten en schapen), wortelloof (konijnen) tomaatjes (varkens, herten, geiten en schapen) , andijvie en gesneden witlof (watereenden) pompoen (kippen), mandarijn (eekhoorntjes) bloemkoolblad (geiten)

lees meer

Alle reekalveren zijn geboren!

De eerste twee reekalfjes werden snel na elkaar geboren. Doordat er geen hoog gras was om de jongen in te verstoppen waren ze al snel zichtbaar voor het publiek. Het derde kalfje liet iedereen in spanning, maar ook deze is uiteindelijk gezond ter wereld gekomen en wordt goed beschermt door de moeder.

lees meer

Jonge pauwen

Ieder jaar worden er kuikens geboren, maar dit jaar hebben we ook twee pauw kuikens.

De pauw heeft de eieren uitgebroed op de hooizolder waar ze voldoende rust kon vinden, maar nu lopen ze de hele boerderij over achter hun moeder aan. Ze is apetrots op haar kroost en laat hen alle uithoeken van de boerderij zien.

lees meer

Wij gaan weer open vanaf 1 juli!

Goed nieuws!! Er wordt nog steeds nieuw leven geboren op de boerderij en we mogen weer open.

In verband met de corona maatregelen vragen wij u wel om uw handen te desinfecteren en om de 1,5 meter afstand regel in acht te nemen, maar onze jonge dieren zijn een bezoekje meer dan waard! Kijk voor de openingstijden op de website bij contact of klik op 'lees meer'

Tot snel!

lees meer

Appeltaart actie Jumbo Nieuwkoop

Wil jij ook Dorpsboerderij Nieuwkoop steunen?

Koop dan snel een appeltaart via http://www.taartactie.nl/nieuwkoop

Dan doneert Jumbo Nieuwkoop €3,- aan ons!

lees meer