Ontdek de charme van Dorpsboerderij Nieuwkoop, dé plek voor levend erfgoed en gezelligheid!

Dagbesteding op de boerderij

Geweldig nieuws! Vier fantastische bewoners van Inversa, de lokale woonzorgboerderij, hebben besloten hun maandagen te vullen met buiten zijn en tijd doorbrengen met dieren op Dorpsboerderij Nieuwkoop. Deze bewoners houden van werken in de open lucht en knuffelen met dieren, brengen een sprankje vreugde naar de dorpsboerderij. En weet je wat het nog mooier maakt? Het geeft hen een gevoel van voldoening om een nuttige dagbesteding te hebben!

Dorpsboerderij Nieuwkoop

Wij draaien volledig op de kracht van vrijwilligers, en laten we eerlijk zijn, wie kan er niet wat extra handjes gebruiken? Deze samenwerking is een win-win voor iedereen! De bewoners van Inversa vinden plezier en zinvol werk, en de dorpsboerderij krijgt de helpende handen die ze zo nodig hebben. Onze vrijwilligers koesteren de dieren, onderhouden de verblijven en het terrein.

Onze vrienden van Inversa

De bewoners wonen of op de woonzorgboerderij in Woubrugge of aan de Nieuwveenseweg 49 in Nieuwkoop en brengen elke maandag, van 09:00 tot 16:00 uur, een flinke dosis gezelligheid naar de Dorpsboerderij Nieuwkoop. Dat is hun tijd om de handen uit de mouwen te steken op de Dorpsboerderij! Met Eline als hun vaste begeleidster, wordt het terrein geveegd, worden de dieren vertroeteld, drankjes worden geserveerd, en ze zijn niet te beroerd om de vrijwilligers bij andere activiteiten een handje te helpen.

 

 

Astrid van der Voort, directeur van Inversa zegt over de samenwerking

‘Onze bewoners wonen en werken op een boerderij in Nieuwkoop (en Woubrugge) dus zijn gewend aan dieren, land en natuur. Voor hen is het een aanvulling om ook met andere mensen om te gaan en in een andere omgeving te zijn. We zijn daarom heel blij dat Dorpsboerderij Nieuwkoop hen elke week verwelkomt en dit mogelijk heeft gemaakt. Zo helpen we elkaar: Onze bewoners hebben een fijne dag buiten. De dorpsboerderij heeft er een aantal extra handjes bij elke maandag’.

Jaap Kruijt, bestuurslid van Dorpsboerderij Nieuwkoop vult aan

‘We vinden het geweldig dat de vier bewoners van Inversa ons komen helpen met de verzorging van de dieren op de dorpsboerderij. We hebben er vertrouwen in dat ze er veel plezier aan zullen beleven. Zij maken nu samen met de andere vrijwilligers deel uit van een hecht team dat ervoor zorgt dat dit unieke plekje in Nieuwkoop behouden kan blijven.’

Op zoek naar een Dagbestedingsplek of vrijwilligerswerk? Ben je op zoek naar een fijne dagbesteding buiten op een boerderij? Inversa biedt dagbestedingsmogelijkheden op de Dorpsboerderij en/of de woonzorgboerderijen in Nieuwkoop of Woubrugge. Neem contact op met Inversa | 06 193 36 332.

Wil jij als vrijwilliger werken op Dorpsboerderij Nieuwkoop? We zoeken vrijwilligers vooral voor de zaterdag van 09.30 uur – 13.00 uur. Neem contact op via: 06 10 62 00 31 of mail ons voor meer informatie.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*